Bereken eenvoudig en snel de maximale aslast van een vrachtwagen

De aslast zegt iets over hoeveel ton een vrachtwagen maximaal mag laden. Waar u vroeger ingewikkelde laadbak berekeningen moest leren, is dat met een aslast weegsysteem voorgoed verleden tijd. Het draadloze en nauwkeurige aslast weegsysteem maakt het mogelijk om eenvoudig en snel het maximaal aantal ton te berekenen.

Aslast vrachtwagen

De aslast van een vrachtwagen zegt iets over de maximaal toegestane last van een asstel. Aslast – of asdruk – is een deel van het gewicht dat via de wielen van één as op de ondergrond wordt overgebracht. Een as bestaat uit alle wielen die naast elkaar zijn gemonteerd. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen een as of een asstel. Een asstel bestaat uit twee of meer assen met een onderlinge afstand van minder dan 1,80 meter. Is de afstand groter? Dan spreken we van afzonderlijke assen. Het aantal assen en type vering is bepalend voor de maximale aslast van een vrachtwagen.

Maximale aslast van een vrachtwagen

Iedere vrachtwagen heeft een maximum toegestaan totaalgewicht en asdruk. Het maximum toegestane gewicht en de maximale aslast staan beschreven in het kentekenbewijs van uw wagen. Er zijn verschillende mogelijkheden om het overschrijden van de aslasten te voorkomen. We zetten er een aantal voor u op een rij:

  • Herschik de lading na een deellossing om overbelading op aslasten te voorkomen;
  • Los vanuit de kopse kant van de oplegger of aanhangwagen, om overbelading op de voorste as te voorkomen;
  • Maak gebruik van juiste voertuigconfiguratie zoals voldoende assen, juiste verdeling van assen, breekchassis etc.;
  • Gebruik een aslast weegsysteem om de maximale aslast van uw vrachtwagen te berekenen en inzicht te hebben tijdens het laden en lossen.

Aslast eenvoudig en nauwkeurig berekenen?

Van alle vrachtwagens die in Nederland rijden is 15% – 20% overbeladen. Golstein biedt een uitgebreid aanbod aan aslast weegsystemen voor vrachtwagens, bestelwagens, wielladers, verreikers, frontladers en loaders waarmee overladen voorgoed tot de verleden tijd behoort. Grote kans dat wij u het juiste systeem kunnen bieden voor uw toepassing. We bieden u zowel systemen die in eigen huis worden gefabriceerd als systemen van gerenommeerde merken als RDS Electronics en VPG Onboard Weighing. De weegsystemen maken het mogelijk om efficiënt en nauwkeurig te laden, goed verdeeld over de assen.

Vraag vrijblijvend meer informatie

Wilt u meer weten over onze aslast weegsystemen? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Wij nemen alle tijd die nodig is om u van passende informatie te voorzien. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Brochure ontvangen?

  • Ruim 1.000 mensen gingen u voor
  • Geen spam, beloofd

Bij Golstein staat klanttevredenheid centraal

Wij nemen alle tijd die nodig is om u van passende informatie te voorzien. Meer weten? Neem contact op met Bert via 31 (0)488 - 440755.

Direct contact Onze aanpak